Top Finance kasvaa yli 50 henkeen ostamalla King Muffin Oy:n ja jatkaa liiketoimintansa määrätietoista kasvattamista kohti ohjelmisto- ja alustataloutta

29.2.2020

Top Finance on ostanut Helsinkiläisen ohjelmistokehittäjä King Muffin Oy:n koko osakekannan pitkällisen yhteistyön jälkeen. Kauppa tuo Top Financelle mittavan osaamisen ja kokemuksen pankki- ja rahoitusalan ohjelmistokehityksen ja -julkaisun alalta.

”Yhteistyö on jatkunut jo pitkään Top Financen ja King Muffinin osalta. Viime syksyn Nettitieto-kauppa ohjaa kasvustrategiaamme selkeästi kohti ohjelmisto- ja alustataloutta, johon King Muffinin osaajien hankinta sopi erinomaisesti.”, sanoo Top Financen hallituksen jäsen ja uusi toimitusjohtaja Mikael Kylätie.

”Uudet ja kasvavat asiakkuudet varsinkin kotimaan rajojen ulkopuolella ovat aiheuttaneet lisäresurssien tarvetta, jota kauppa tukee. King Muffinilla on vuosia ollut erittäin vahva niin sanotun nopean kokeilukehityksen (fast prototyping) osaaminen, jonka avulla markkinoille saadaan todella nopeasti toimiva palvelu, jonka avulla liiketoimintaa voidaan rakentaa.”, jatkaa Kylätie.

Top Finance saa kaupan myötä itselleen konserniin uuden tietohallintojohtajan, ATK-alan pitkän linjan veteraanin Markus Sandelinin muodossa. Hän ottaa koko konsernin tekniset resurssit johtaakseen ja on saanut ensisijaiseksi tehtäväkseen aloittaa yhtiön teknisen tarjoaman tuotteistamisen tulevaa merkittävää viennin kasvua varten.

”Vuosi 2020 on alkanut erinomaisesti ja Suomen ulkopuolinen asiakaskanta näyttää kasvavan merkittävästi, joka tarkoittaa merkittäviä käyttäjien kasvumääriä ja siten yhtiö tarvitsee merkittävää skaalautuvuutta palveluiden osalta. Tietoturvan jatkuva kehittäminen on myös kaiken ytimessä, joten näiden asioiden paketointi tuotteiksi on kaiken tekemisen ydin tällä hetkellä.”, sanoo Sandelin.

Kaupan myötä kansainvälisten asiakkaiden määrä kasvaa uusiin lukemiin ja viennin osuus tulee kasvamaan vuoden 2020 aikana jo kaksinumeroiseksi luvuksi ja olemme jo palkanneet lisäapua factoring-hakemusten käsittelyyn, jotta voimme palvella mahdollisimman useaa Suomalaista yritystä.