Top Finance Oy on vastuullinen täysin kotimainen vakuudettomien luottojen myöntämiseen erikoistunut rahoitusyhtiö.

 

Kuluttaja- ja yrityslainoja tarjoava täysin kotimainen rahoitusyhtiö Top Finance Oy pyrkii olemaan kaikessa toiminnassaan vastuullinen ja luotettava kumppani. Emme myönnä lainoja mikäli henkilöllä on maksuhäiriöitä tai viitteitä siitä, ettei taloudellinen tilanne riitä lainan takaisinmaksuun. Palveluissamme on mahdollista asettaa lainakielto sitä haluavalle ja tarjoamme asiakkaillemme myös takaisinmaksusopimuksia

 

Lainaa harkitusti

 

Kuluttajalainatuotteemme ovat tarkoitettuja arjen rahoittamiseen. Joskus eteen voi kuitenkin tulla haastavia aikoja, jonka vuoksi on miettiä rahan käyttöä. Mikäli sinusta tuntuu että olet ajautumassa vaikeuksiin, tai koet että joku läheinen tarvitsee apua raha-asioiden hoidossa voit hakea apua ammattilaisilta. Tukea voit löytää kuntien ja velkaneuvojien lisäksi seuraavista lähteistä:

 

Lainauskielto ja sen asettaminen lainapalvelumme asiakkaana

 

Lainauskieltoa voi hakea asiakaspalvelustamme, numerosta 010 3255 791 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min). Asiakaspalvelumme on avoinna ma-pe klo 8-21, la-su klo 9-21.

 • Lainauskielto on pysyvä ja koskee Top Finance Oy:n kaikkia yrityksiä. Lainauskiellon tehtyäsi emme enää myönnä sinulle lainaa.

 

Miten havaitset maksuvaikeudet – voitko toimia asiassa ennakoivasti?

 

On ensisijaisen tärkeää, että kuluttaja ymmärtää oman taloudellisen tilanteensa. Perusmittarit taloudenhallinnassa on hahmoittaa säännölliset tulot ja menot, sekä ymmärtää myös niitä kuluja, jotka ovat säännöllisiä, mutta joiden laskutusväli saattaa olla esimerkiksi kolme kertaa vuodessa. Tällöin veloitussummat voivat olla suurempia kuin kuukausittaisissa laskuissa.

Esimerkkejä siitä, että maksuvaikeudet saattavat olla todennäköisiä:

 

 • On todennäköistä että olet jäämässä työttömäksi
 • Palkkasi ei riitä maksamaan kaikkia laskuja ja joudut toistuvasti tukeutumaan lainaamaan rahaa joko läheisiltä tai rahalaitoksilta.
 • Haet toistuvasti lisää maksuaikaa laskuillesi
 • Heräteostokset ovat osa arkeasi
 • Sinulla on käytössäsi useita luottokortteja, ja tukeudut usein osamaksuihin
 • Perheessäsi tai ystäväpiirissäsi esiintyy riippuvuutta esim. alkoholi, uhkapelit, huumeet tms.
 • Olet monen lainan takaajana.

 

Miten tulee toimia, kun maksuvaikeudet yllättävät

 

On aina tärkeää, että olet heti yhteydessä laskuttajaan. Mikäli et toimi, kun huomaat ettet kykene maksamaan laskua, kerääntyy ongelmat ja joudut todennäköisesti maksamaan paljon erinäisiä viive- ja myöhästymismaksuja. Mitä nopeammin toimit, sen todennäköisempää on, että voit välttää suuremmat ongelmat. Yhdessä laskuttajan kanssa voit usein sopia maksusuunnitelmasta tai maksuvapaasta kuukaudesta. Alla muutamia tärkeitä sääntöjä, jos huomaat ettet pysty maksamaan laskua:

 • Soita tai lähetä sähköpostia asiasta välittömästi. Yhteystiedot löydät aina laskuista.
 • Ole rehellinen todellisen rahatilanteesi kanssa.
 • Jos saat perintäkirjeen, tulee sinun olla yhteydessä perintätoimistoon pikimmiten.
 • Mikäli koet ettet pärjää asian kanssa yksin, ole rohkeasti yhteydessä kunnalliseen velkaneuvojaan tai muun vastaavan tahon kanssa. Yhdessä voitte miettiä sinun kannalta parasta kokonaisvaltaista ratkaisua.
 • Jos et hoida laskujasi voit saada luottohäiriömerkinnän tietoihisi. Luottohäiriömerkintä voi olla este esimerkiksi lainansaantiin tulevaisuudessa, luottokortin peruuttamista. Tämän lisäksi se voi myös vaikeuttaa työnsaantia sekä asunnon vuokraamista. Älä siis jätä asioitasi hoitamatta.

 

Top Finance Oy noudattaa vastuullista luotonantoa

 

Noudatamme vastuullisen luotonannon kriteereitä, joihin kuuluvat muun muassa riittävien ennakkotietojen anto ja maksuton luoton ennenaikainen takaisinmaksu.